mr. Elise van Es – Ondernemingsrecht & Arbeidsrecht Advocaat | Legalitas Advocaten

mr. Elise van Es

Advocaat Arbeidsrecht & Ondernemingsrecht

Ik ben Elise van Es, advocaat en founder van Legalitas Advocaten. Gedreven en ambitieus wil ik in mijn werk altijd een winnaar zijn. Dat doe ik omdat ik  mensen en organisaties wil helpen succesvol te zijn zonder dat ze daarbij een belemmering van rechtsproblemen ondervinden. Daarom ben ik rechten gaan studeren en in een latere fase Legalitas Advocaten gestart. Ik wilde schaalgrootte bereiken, omdat ik zoveel mogelijk mensen en bedrijven wil helpen. Met een positieve insteek kan ik mijn bijdrage leveren aan een beter leven en het succes van deze maatschappij. Ik ben onderscheidend omdat ik  vaak op een verrassende manier zaken weet te winnen.

mr. Elise van Es

Advocaat Arbeidsrecht & Ondernemingsrecht

mr. Elise van Es – Ondernemingsrecht & Arbeidsrecht Advocaat | Legalitas Advocaten

Ik ben Elise van Es, advocaat en founder van Legalitas Advocaten. Gedreven en ambitieus wil ik in mijn werk altijd een winnaar zijn. Dat doe ik omdat ik  mensen en organisaties wil helpen succesvol te zijn zonder dat ze daarbij een belemmering van rechtsproblemen ondervinden. Daarom ben ik rechten gaan studeren en in een latere fase Legalitas Advocaten gestart. Ik wilde schaalgrootte bereiken, omdat ik zoveel mogelijk mensen en bedrijven wil helpen. Met een positieve insteek kan ik mijn bijdrage leveren aan een beter leven en het succes van deze maatschappij. Ik ben onderscheidend omdat dat ik  vaak op een verrassende manier zaken weet te winnen.

MIJN VISIE ALS ADVOCAAT

De kunst van dit vak zit hem in het goed luisteren en zaken scherp analyseren vanuit diverse invalshoeken. Hierdoor bekijk ik een zaak vanuit andere perspectieven, wat tot onverwachte mogelijkheden leidt. Dat helpt me om tot een vaak verrassende en onderscheidende strategie te komen. Deze strategie is uitsluitend steekhoudend wanneer hieraan een ijzersterke onderbouwing ten grondslag ligt. Deze elementen zorgen ervoor dat ik bij de rechter mijn zaken in het voordeel van mijn cliënt weet te kantelen. En daar is geen speld meer tussen te krijgen.

Een belangrijk uitgangspunt hierbij is wel dat ik volledig achter mijn zaak sta. Wat ik daarmee bedoel is dat ik niet mee wil gaan in leugens of onrechtvaardigheid, omdat ik mijzelf daar niet mee kan vereenzelvigen. Dit maakt dat elke zaak voor mij een ‘persoonlijke’ zaak is. Alleen dan kan ik er volledig voor gaan om de onderste steen boven te krijgen en de waarheid te laten overwinnen. Om dit succesvol te doen, is het belangrijk om een goede relatie met mijn cliënt te hebben. Er moet een volledig wederzijds vertrouwen ontstaan. Daarom besteed ik veel aandacht aan het creëren van een veilige omgeving. Dit zodat in alle openheid, eerlijkheid en volledigheid alle omstandigheden van de zaak op tafel komen. Uitsluitend dan kan ik mijn winnende strategie hierop aan laten sluiten. En kan ik mijn steun geven in de vaak toch al zo moeilijke situatie.

HIER SCHAKEL JE MIJ VOOR IN

De praktijkgebieden waarin ik opereer namens Legalitas Advocaten zijn:

 • Arbeidszaken (gericht op hoger management)
 • Commercieel Contractrecht
 • Relatie- en concurrentiebedingen
 • Beëindigingsregelingen
 • Vaststellingsovereenkomsten
 • Arbeidsconflicten
 • Collectief ontslag
 • Ontbindingszaken
 • Aandeelhoudersgeschillen
 • Reorganisatie
 • Overnames en fusies
 • Arbitrage
 • Medezeggenschapsrecht
 • Aansprakelijkheid bestuurders

HIER SCHAKEL JE MIJ VOOR IN

De praktijkgebieden waarin ik opereer namens Legalitas Advocaten zijn:

 • Arbeidszaken (gericht op hoger management)
 • Commercieel Contractrecht
 • Relatie- en concurrentiebedingen
 • Beëindigingsregelingen
 • Vaststellingsovereenkomsten
 • Arbeidsconflicten
 • Collectief ontslag
 • Ontbindingszaken
 • Aandeelhoudersgeschillen
 • Reorganisatie
 • Overnames en fusies
 • Arbitrage
 • Medezeggenschapsrecht
 • Aansprakelijkheid bestuurders

“Advocatenkantoor Legalitas heeft mij zeer goed geholpen met mijn ontslagovereenkomst. Er zaten nogal wat fouten in de overeenkomst en ontslagadvocaat Elise van Es heeft hieraan het een en ander verbeterd. Ze heeft zeer snel  en vakkundig gehandeld en ze heeft mij bijgestaan met goede adviezen, wat voor mij belangrijk was. Door de goede afhandeling is de ontslagovereenkomst met mijn voormalige werkgever financieel sterk verbeterd met een zeer goed resultaat voor mij.”

Henk Veenendaal • Werknemer

“Elise is duidelijk in communicatie en zakelijk ingesteld; sterk in het gesprek dat we voerden. Ik heb baat gehad bij de ‘onderhandelingen’ en hoe je meer strategisch tot je doel komt. De onderhandelingen leiden dat ik zou gaan re-integreren. Maar binnen twee weken heb ik weer contact opgenomen met Elise, omdat mijn eerste gesprek met mijn leidinggevende zo slecht viel. Op dat moment besefte ik dat ik weg moest met een vertrekregeling. Ook het traject naar de vaststellingsovereenkomst heeft Elise zeker naar tevredenheid afgehandeld en het was snel geregeld.”

Stella Brouwers • Werknemer

“Elise is duidelijk in communicatie en zakelijk ingesteld; sterk in het gesprek dat we voerden. Ik heb baat gehad bij de ‘onderhandelingen’ en hoe je meer strategisch tot je doel komt. De onderhandelingen leiden dat ik zou gaan re-integreren. Maar binnen twee weken heb ik weer contact opgenomen met Elise, omdat mijn eerste gesprek met mijn leidinggevende zo slecht viel. Op dat moment besefte ik dat ik weg moest met een vertrekregeling. Ook het traject naar de vaststellingsovereenkomst heeft Elise zeker naar tevredenheid afgehandeld en het was snel geregeld.”

Dolf Sijbring • Gasterra

“Legalitas heeft mijn verwachtingen overtroffen. Vanwege een botsing met mijn werkgever was ik dringend op zoek naar een professionele advocaat die van aanpakken weet en zich niet zomaar uit het veld laat slaan. Deze kwaliteiten vond ik in mevrouw Van Es, die dankzij haar expertise, empathie en arbeidsethos niet alleen de zaak tot een goed einde heeft gebracht, maar mij ook persoonlijk continue op de hoogte heeft gehouden en haar best heeft gedaan om het maximale voor haar cliënt te bereiken. Hierdoor kijk ik zeer voldaan terug op het traject wat wij samen zijn aangegaan en voor de toekomst zou ik geen seconde twijfelen over wie ik mijn geschillen toevertrouw.”

Willem Boeijen • Werknemer

“Na mijn plotselinge ontslag bij de Belastingdienst werd ik geadviseerd mevrouw van Es te benaderen. Ik heb daar tot op de dag van vandaag geen spijt van! Mevrouw Van Es heeft mijn zaak uitermate deskundig en gedreven afgehandeld zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Tijdens de zittingen tot en met de Centrale Raad van Beroep aan toe, had mevrouw van Es haar pleidooi altijd zorgvuldig voorbereid en liet zij niets aan het toeval over. Mede door haar gedrevenheid hebben wij de zaak tegen de Belastingdienst gewonnen. Kortom, ik kan mevrouw van Es een ieder aanbevelen.”

Tamara Coster • Werknemer

OPLEIDINGEN & REGISTRATIE

 • Universiteit van Amsterdam
 • Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA), Erasmus Universiteit
 • Docent arbeidsrecht en algemeen verbintenissenrecht, NTI en Hogeschool van Amsterdam

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten sta ik geregistreerd voor:

 • Arbeidsrecht

Elk kalenderjaar ben ik verplicht om volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. Daardoor blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in deze gebieden, hetgeen bijdraagt aan een sterkere positie in jouw zaak.

NOvA-logo    VAAN-Logo

OPLEIDINGEN & REGISTRATIE

 • Universiteit van Amsterdam
 • Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA), Erasmus Universiteit
 • Docent arbeidsrecht en algemeen verbintenissenrecht, NTI en Hogeschool van Amsterdam

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten sta ik geregistreerd voor:

 • Arbeidsrecht

Elk kalenderjaar ben ik verplicht om volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. Daardoor blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in deze gebieden, hetgeen bijdraagt aan een sterkere positie in jouw zaak.

VAAN-LogoNOvA-logo

FOUNDER & ONDERNEMER

Naast advocaat en founder van Legalitas Advocaten, ben ik natuurlijk ook een rasechte ondernemer. Dat betekent dat ik ook naast alle dagelijkse ondernemerstaken zorg voor het waarmaken van onze ambitie, de groei van het kantoor samen met mijn team en zorg voor onze cliënten. Vanaf het eerste contactmoment tot de uitspraak van de rechter moet de klantbeleving uitmuntend zijn. Als cliënt heb je verwachtingen van een advocaat. Ik ben er graag helder over wat we daarin van elkaar kunnen verwachten. Deze verwachtingen worden ook zeker waargemaakt. Maar het liefst overtref ik deze verwachtingen en pas dan is het traject voor mij echt geslaagd. Dus niet alleen de winnende strategie, maar ook de perfecte klantbeleving. Dat is de belangrijkste reden waarom ik een ondernemende advocaat ben. Daadkrachtig, doortastend, gedreven en ik sta daarvoor als boegbeeld van Legalitas. Die gepassioneerde daadkracht neem ik graag mee in jouw zaak. Zo help ik jou en het recht te laten overwinnen.

VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK MAKEN OF DIRECT HULP NODIG?

VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK MAKEN OF DIRECT HULP NODIG?