Legalitas Ondernemingsrecht Advocaten Contractmanagement

EFFECTIEF CONTRACTMANAGEMENT?

Als mkb’er is het van cruciaal belang je contracten goed te beheren. Slecht beheerde contracten kunnen leiden tot gemiste deadlines, verloren kansen en onnodig hoge kosten. Hoewel contractmanagement dus vitaal is, is het vaak ook complex. Dat wil echter niet zeggen dat het onmogelijk is. Legalitas helpt je graag met effectief contractmanagement dat bijdraagt aan het succes van je bedrijf!

Contractmanagement voor MKB in de cloud?

Onder contractmanagement verstaan we het gestructureerd beheer van de contracten van een organisatie. Daarbij kun je denken aan het opstellen van contracten, het onderhandelen over voorwaarden, het monitoren van de prestaties van de contractpartijen en het beheren van eventuele geschillen of claims. Deze contracten kunnen arbeidscontracten zijn, maar ook managementovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, letters of intent of zzp-overeenkomsten. 

Je begrijpt dat tegenwoordig, nu bedrijven steeds afhankelijker worden van samenwerkingen, contractmanagement een grotere rol in je bedrijfsvoering inneemt. Maar als mkb’er heb je vaak niet de capaciteit of ervaring om contracten ook daadwerkelijk op een effectieve manier te beheren. Dat kan leiden tot fouten in contracten of onduidelijkheden over afspraken, waardoor je meer tijd en geld moet besteden aan het oplossen van geschillen. Dat kan eenvoudiger en efficiënter. 

Voor je bedrijf is het van essentieel belang om al je contracten op een centrale en gemakkelijk toegankelijke plek op te slaan, namelijk in de cloud. Vooral als mkb’er, want een contractuele fout kan grote financiële gevolgen hebben. Door je contracten in de cloud op te slaan, heb je te allen tijde toegang tot je documenten en kun je snel reageren op vragen en verzoeken. Bovendien verbeter je hiermee het proces van contractbeheer aanzienlijk: je advocaat heeft namelijk de mogelijkheid jouw contracten op één centrale locatie op te stellen, te redigeren en te reviewen. Door de zogenaamde ‘legal health’, oftewel de status van je juridische documenten, van je bedrijf te monitoren kun je proactief handelen en eventuele problemen voorkomen voordat ze zich voordoen. Het opslaan van contracten in de cloud zorgt dus voor meer controle over je juridische documenten en draagt bij aan het maken van betere zakelijke beslissingen, met als resultaat meer succes op de lange termijn.

SMART CONTRACTING MET LEGALITAS

Legalitas heeft niet alleen de kennis en ervaring om contracten voor de Nederlandse markt op te stellen, maar ook daarbuiten. We weten hoe we moeten onderhandelen over voorwaarden of geschillen het best op kunnen lossen. Door voor contractmanagement samen te werken met Legalitas, verminder je niet alleen de risico’s van contractbreuk, maar maximaliseer je ook de waarde van contracten door het optimaliseren van de voorwaarden. 

Werk je samen met Legalitas voor contractmanagement, dan helpen wij je de reputatie van je bedrijf te beschermen. Onze experts adviseren jou over risico’s in contracten en helpen je bij het implementeren van maatregelen om deze risico’s te minimaliseren. Dat voorkomt niet alleen problemen, maar helpt ook het vertrouwen van klanten en andere zakenpartners te behouden. Je hebt daarnaast toegang tot een team van professionals op het gebied van contractmanagement en zodoende tot op maat gemaakte oplossingen die specifiek zijn afgestemd op jouw behoeften. 

Contractmanagement is een module van ons Legal Service-abonnement. Met dit abonnement heb je jouw eigen, vaste advocaat met wie je kunt overleggen over allerlei kwesties in je bedrijfsvoering. Een vertrouwenspersoon die jouw onderneming door en door kent en je snel en adequaat van dienst kan zijn wanneer het nodig is. Hij of zij staat je bij in juridische zaken en voorziet je van gedegen advies. En dat alles zonder onnodig hoge kosten te maken.

CONTRACTMANAGEMENT BIJ LEGALITAS AFSLUITEN?

Wil jij contractmanagement optimaliseren binnen jouw mkb-bedrijf? Neem dan contact op met Legalitas. Wij zijn de betrouwbare partner in contractmanagement die jou helpt bij het beheren van al jouw contracten. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw bedrijf verder helpen!

Legalitas Ondernemingsrecht Advocaten - Contractmanagement
Legalitas Ondernemingsrecht Advocaten - Contractmanagement

CONTRACTMANAGEMENT BIJ LEGALITAS AFSLUITEN?

Wil jij contractmanagement optimaliseren binnen jouw mkb-bedrijf? Neem dan contact op met Legalitas. Wij zijn de betrouwbare partner in contractmanagement die jou helpt bij het beheren van al jouw contracten. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw bedrijf verder helpen!