Wel of geen legitiem proeftijdbeding?

Het is altijd spannend om de stap te maken naar een nieuwe baan. Ontvang je een aanbod van een andere organisatie en klinkt dit erg aanlokkelijk? Let dan goed op welke manier je de volgende arbeidsovereenkomst aangaat. Zorg er goed voor dat schriftelijk exact wordt vastgelegd wat er mondeling is besproken. Onlangs deed StatEmpire B.V. (StatEmpire) dit niet. Hiermee werden ze op harde manier geconfronteerd.

Ben je een werk- of opdrachtnemer?

Voordat je ergens aan de slag gaat, is het van groot belang om de overeenkomst en de basis van de samenwerking duidelijk neer te zetten. Als zzp'er leef je van opdracht tot opdracht, bepaal je je eigen tarieven, bouw je je eigen pensioen op en dien je jezelf te verzekeren. Maar soms is de scheidingslijn tussen zelfstandig of in loondienst werken flinterdun.

Reorganisatie, wat nu?

Bij een reorganisatie is de werkgever gebonden aan strikte wet- en regelgeving om de medewerkers zo veel mogelijk te beschermen. In de praktijk worden deze regels echter niet altijd juist of volledig toegepast. Daarom is het belangrijk om te weten welke rechten jij als medewerker hebt en hoe je deze kunt inzetten.

Wat zijn jouw rechten bij ouderverstoting?

Recent bracht het Expertteam Ouderverstoting een rapport uit met een advies om ouderverstoting doeltreffender aan te pakken. Het rapport richt zich vooral op de ouder die de omgang frustreert en biedt mogelijkheden om dit al in een vroeg stadium tegen te gaan.

De meest gestelde juridische vragen over Corona

De coronacrisis zorgt voor veel problemen en roept daarmee ook veel belangrijke, lastige en relevante juridische vragen op. Hieronder de meest gestelde vragen op juridisch gebied over het coronavirus.

Rechtsvermoeden van arbeidsduur

Wanneer je als oproepkracht in de horeca structureel meer werkt dan in je arbeidsovereenkomst is opgenomen, kan het voorkomen dat er onduidelijkheid ontstaat op hoeveel uren je recht hebt, bijvoorbeeld als je ziek wordt. Het rechtsvermoeden van arbeidsomvang is in het leven geroepen om de werknemer duidelijkheid te verschaffen over de omvang van zijn arbeidsovereenkomst.

Faillissement NOW

De coronacrisis eist z’n tol. Twee weken geleden heeft de rechtbank Overijssel maar liefst twee horecabedrijven op eigen verzoek failliet verklaard, en dat terwijl de rechtbanken voor het grootste gedeelte op slot zijn gegaan. De desbetreffende bedrijven konden het hoofd niet langer boven water houden en noemden de coronacrisis de grootste boosdoener.

Coronacrisis – Mogelijkheden werkgevers, hoe ga je om met je personeel?

Afgelopen weekend is massaal werktijdenverkorting aangevraagd bij het UWV. Dit betekent dat je toestemming krijgt van het UWV om jouw werknemers minder uren uit te betalen. De werknemers kunnen in dit geval bij het UWV terecht voor een deeltijd WW-uitkering.

Coronacrisis en salaris. Wat zijn je rechten als werknemer tijdens de Coronacrisis.

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep. Niet in de laatste plaats, omdat de uitbraak van dit virus verstrekkende gevolgen heeft voor de economie, maar ook omdat veel werknemers en werkgevers...

Voorkom aansprakelijkheid processierups

Doel van scheiden in overleg houdt in dat partners duidelijke afspraken maken over de gevolgen van de echtscheiding. Hierin word je door een ervaren familierecht advocaat/ familierecht mediator begeleid.

In overleg samen scheiden via een gezamelijke advocaat familierecht.

Doel van scheiden in overleg houdt in dat partners duidelijke afspraken maken over de gevolgen van de echtscheiding. Hierin word je door een ervaren familierecht advocaat/ familierecht mediator begeleid.

Terugdraaien afspraken uit echtscheidingsconvenant

Wanneer je gaat scheiden is dit vaak een emotionele periode. Je wilt op dat moment liever niet bezig zijn met financiële afspraken, maar deze hebben wel gevolgen voor je toekomst.

Concurrentiebeding overtreden en nu?

Je staat op het punt om een nieuwe baan aan te nemen, of hebt dit al gedaan. Vaak betekent een nieuwe baan dat je erop vooruitgaat. Een andere functie, hoger salaris, een auto van de zaak of betere arbeidsvoorwaarden. De toekomst ziet er rooskleurig uit, er is echter één probleem: je bent gehouden aan een concurrentiebeding.

Advocatenkantoor Legalitas

Op zoek naar een specialist in het arbeidsrecht? Dan is het Hilversumse advocatenkantoor Legalitas de plek waar je moet zijn. Advocaat Elise van Es staat zowel consumenten als bedrijven bij in arbeidsgeschillen.

Vervangende toestemming vakantie

De zomervakantie staat bijna weer voor de deur. Voor veel gescheiden ouders of ouders die in een vechtscheiding liggen is het ingewikkeld om met kinderen op vakantie te gaan.

Vervangende toestemming verhuizing

Je hebt jouw droomhuis gevonden of een nieuwe baan in een andere stad en wil daarom verhuizen. Een verhuizing op zichzelf is vaak al een hele onderneming en je wordt hier liever niet in belemmerd door je ex-partner.