mr. Gijs de Hosson | Advocaat Familierecht

mr. Gijs de Hosson

Advocaat Familierecht

Mijn naam is Gijs de Hosson, advocaat familierecht bij Legalitas Advocaten. In de advocatuur ga ik al een paar jaar mee. Zo ben ik in 2010 afgestudeerd en in 2012 beëdigd. Voordat ik mij bij Legalitas Advocaten aansloot, werkte ik voor andere kantoren en het gerechtshof. Dit waren twee advocatenkantoren in Utrecht. Voor het gerechtshof in Den Bosch werkte ik als buitengriffier. Sinds begin 2021 ben ik toegetreden tot Legalitas Advocaten. Hier focus ik mij als advocaat familierecht op onderwerpen als echtscheidingen, alimentatie, kinderen en het verdelen van goederen.

Lees Verder
MAAK EEN AFSPRAAK

mr. Gijs de Hosson

Advocaat Familierecht

mr. Gijs de Hosson | Advocaat Familierecht

Mijn naam is Gijs de Hosson, advocaat familierecht bij Legalitas Advocaten. In de advocatuur ga ik al een paar jaar mee. Zo ben ik in 2010 afgestudeerd en in 2012 beëdigd. Voordat ik mij bij Legalitas Advocaten aansloot, werkte ik voor andere kantoren en het gerechtshof. Dit waren twee advocatenkantoren in Utrecht. Voor het gerechtshof in Den Bosch werkte ik als buitengriffier. Sinds begin 2021 ben ik toegetreden tot Legalitas Advocaten. Hier focus ik mij als advocaat familierecht op onderwerpen als echtscheidingen, alimentatie, kinderen en het verdelen van goederen.

MAAK EEN AFSPRAAK

MIJN VISIE ALS ADVOCAAT

Iemand die goed bereikbaar is en je een vertrouwd gevoel geeft, dat is wat je zoekt in een familerechtadvocaat. Daarom voeren we kwalitatieve gesprekken om samen tot de kern van het probleem te komen. Van nature ben ik erg geïnteresseerd in mensen en hun drijfveren, waardoor ik je veel vragen zal stellen. Zo leren we elkaar beter kennen en komen alle mogelijke details boven water. Dankzij al die informatie is het makkelijker om de situatie in te schatten. Daarmee gaan we voor het maximale resultaat. Strijden in het belang van mijn cliënt staat bovenaan.

Als advocaat familierecht hou ik aan de ene kant erg van juridisch inhoudelijk werken. Aan de andere kant sta ik met beide benen op de grond en in de maatschappij. De juiste balans vinden om te kijken naar de geschreven regels en mens achter het probleem. Samen de uitdaging aangaan en het vuur bestrijden. Zo behouden we oog voor de zaak. Het is die mix tussen het juridische en het menselijke, waar ik ‘s ochtends voor opsta.

HIER SCHAKEL JE MIJ VOOR IN

Namens Legalitas Advocaten opereer ik binnen de volgende expertises:

 • Familierecht
 • Omgang
 • Scheiden
 • Mediation
 • Alimentatie
 • Ouderschapsplan
 • Ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing kind

mr. Gijs de Hosson – Familierecht Advocaat | Legalitas Advocaten
mr. Gijs de Hosson – Familierecht Advocaat | Legalitas Advocaten

“Advocatenkantoor Legalitas heeft mij zeer goed geholpen met mijn ontslagovereenkomst. Er zaten nogal wat fouten in de overeenkomst en ontslagadvocaat Elise van Es heeft hieraan het een en ander verbeterd. Ze heeft zeer snel  en vakkundig gehandeld en ze heeft mij bijgestaan met goede adviezen, wat voor mij belangrijk was. Door de goede afhandeling is de ontslagovereenkomst met mijn voormalige werkgever financieel sterk verbeterd met een zeer goed resultaat voor mij.”

Henk Veenendaal • Werknemer

“Elise is duidelijk in communicatie en zakelijk ingesteld; sterk in het gesprek dat we voerden. Ik heb baat gehad bij de ‘onderhandelingen’ en hoe je meer strategisch tot je doel komt. De onderhandelingen leiden dat ik zou gaan re-integreren. Maar binnen twee weken heb ik weer contact opgenomen met Elise, omdat mijn eerste gesprek met mijn leidinggevende zo slecht viel. Op dat moment besefte ik dat ik weg moest met een vertrekregeling. Ook het traject naar de vaststellingsovereenkomst heeft Elise zeker naar tevredenheid afgehandeld en het was snel geregeld.”

Stella Brouwers • Werknemer

“Elise is duidelijk in communicatie en zakelijk ingesteld; sterk in het gesprek dat we voerden. Ik heb baat gehad bij de ‘onderhandelingen’ en hoe je meer strategisch tot je doel komt. De onderhandelingen leiden dat ik zou gaan re-integreren. Maar binnen twee weken heb ik weer contact opgenomen met Elise, omdat mijn eerste gesprek met mijn leidinggevende zo slecht viel. Op dat moment besefte ik dat ik weg moest met een vertrekregeling. Ook het traject naar de vaststellingsovereenkomst heeft Elise zeker naar tevredenheid afgehandeld en het was snel geregeld.”

Dolf Sijbring • Gasterra

“Legalitas heeft mijn verwachtingen overtroffen. Vanwege een botsing met mijn werkgever was ik dringend op zoek naar een professionele advocaat die van aanpakken weet en zich niet zomaar uit het veld laat slaan. Deze kwaliteiten vond ik in mevrouw Van Es, die dankzij haar expertise, empathie en arbeidsethos niet alleen de zaak tot een goed einde heeft gebracht, maar mij ook persoonlijk continue op de hoogte heeft gehouden en haar best heeft gedaan om het maximale voor haar cliënt te bereiken. Hierdoor kijk ik zeer voldaan terug op het traject wat wij samen zijn aangegaan en voor de toekomst zou ik geen seconde twijfelen over wie ik mijn geschillen toevertrouw.”

Willem Boeijen • Werknemer

“Na mijn plotselinge ontslag bij de Belastingdienst werd ik geadviseerd mevrouw van Es te benaderen. Ik heb daar tot op de dag van vandaag geen spijt van! Mevrouw Van Es heeft mijn zaak uitermate deskundig en gedreven afgehandeld zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Tijdens de zittingen tot en met de Centrale Raad van Beroep aan toe, had mevrouw van Es haar pleidooi altijd zorgvuldig voorbereid en liet zij niets aan het toeval over. Mede door haar gedrevenheid hebben wij de zaak tegen de Belastingdienst gewonnen. Kortom, ik kan mevrouw van Es een ieder aanbevelen.”

Tamara Coster • Werknemer

BEHAALDE OPLEIDINGEN

Om de functie van familierecht advocaat te mogen bekleden, heb ik de volgende opleidingen gevolgd en afgerond:

 • Master strafrecht, universiteit Utrecht
 • Minor criminologie
 • Basiscursus familierecht
 • Basiscursus slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten sta ik geregistreerd voor:

 • Familierecht
 • Strafrecht
 • Slachtofferrecht

Iedere advocaat is verplicht om elk kalenderjaar te voldoen aan de normen van de Nederlandse orde van advocaten. Daarvoor dienen verplichte opleidingspunten behaald te worden op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. Zo blijf ik ieder jaar op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen in deze gebieden. Mijn actuele kennis draagt bij aan een sterkere positie in jouw aanstaande zaak.

BEHAALDE OPLEIDINGEN

Om de functie van familierecht advocaat te mogen bekleden, heb ik de volgende opleidingen gevolgd en afgerond:

 • Master strafrecht, universiteit Utrecht
 • Minor criminologie
 • Basiscursus familierecht
 • Basiscursus slachtoffers van ernstige gewelds- en zedenmisdrijven

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten sta ik geregistreerd voor:

 • Familierecht
 • Strafrecht
 • Slachtofferrecht

Iedere advocaat is verplicht om elk kalenderjaar te voldoen aan de normen van de Nederlandse orde van advocaten. Daarvoor dienen verplichte opleidingspunten behaald te worden op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. Zo blijf ik ieder jaar op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen in deze gebieden. Mijn actuele kennis draagt bij aan een sterkere positie in jouw aanstaande zaak.

mr. Gijs de Hosson – Familierecht Advocaat | Legalitas Advocaten

VRIJBLIJVEND EEN AFSPRAAK MAKEN OF DIRECT HULP NODIG?

MAAK EEN AFSPRAAK